Over Anke de Jong

VIDM vierkantVoor je met Virtus Praktijk in zee gaat, wil je natuurlijk weten met wie je te maken hebt. Zeker bij zo'n kwetsbaar thema als verlies.

Ik ben Anke de Jong-Koelé, ik woon in Zeist en ben sinds 2009 werkzaam in mijn praktijk voor Zingeving, Rouw en Verlies. Ik ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen. Mijn vrije tijd vul ik met lezen, schilderen en zingen. Tevens ben ik vrijwilliger op veel fronten.

Waarom zou je kiezen voor begeleiding door mij?

Foto praktijkruimteAls ervaringsdeskundige en professional weet ik welke impact verlies kan hebben. Maar ook als professional heb ik ruime ervaring in het begeleiden, coachen en trainen van mensen.
Mijn aanpak is afgestemd op de persoon die voor me zit en ik heb aandacht voor het verliesverhaal in al zijn facetten. Mensen omschrijven mij als een warm persoon, met aandacht voor de ander en zonder oordeel.
Naast volwassenen richt ik mij specifiek op kinderen en jongeren én hun gezin.

Mijn drijfveren

Interesse in het levensverhaal van mensen. Ik loop als het ware een stuk met je mee door het onbekende landschap van rouw. Zelf heb ik ervaren dat de begeleiding die ik kreeg bij mijn eigen verliessituaties (o.a. door overlijden en chronische ziekte) mij geholpen heeft de draad van het leven weer op te pakken. Ook vind ik het heel belangrijk kinderen en jongeren een stem te geven in hoe zij het verlies beleven en hoe zij met het rouwproces om willen gaan.